M3 gjengetapp Vis større

M2 gjengetapp

45100

Ny

M2, standard gjenger

Flere detaljer

4 Stk på lager

31,20 kr

Mer informasjon

For alu, messing, stål, plast 

  

Fordel i de fleste tilfeller å benytte litt olje, WD40 el. lignende ved gjenging. Reduserer faren for knekking tap, og blir finere gjenger.

  

Generelt bruker man tappholder som #45001 for gjenging. Om det er tynne plater man skal gjenge i er det også ofte brukt å monter tapp i batt.borremaskin, med clutch/sluring satt i 'lett slurende' posisjon. M2 og dels M2.5 tapper tåler lite påkjenning, man må være ekstra 'lett på hånden' for ikke å knekke dem. M3er en del mer robust. Man kjører gjenge tapp forsiktig inn i hullet, føler når det begynner å bli en liten høyere motstand og kjører ut igjen for å rense tappen for spon. 

  

Borr for gjengehul, generelt for godstykkelse inntil diameter gjengetapp;

M2 : 1.5mm (eventuelt 1.7mm)

M2.5 : 2 mm (eventuelt 2.2mm)

M3 : 2.5 mm (eventuellt 2.7mm)

  

Ved f.eks borring i Tamiya rammevanger, alu 1.5mm, så er det ikke noe problem å benytte standard borrdiameter gitt over. Men man må alltid være ekstra 'lett på hånden' ved bruk av M2 tappene. 

 

Ved alu og messing kan man ofte gjenge gods 1-2 mm tykkere en gjengediameter, med angitte bordiametere over, uten større risk for knekke tapp, gitt man smører med olje, og tar ut tappen for rens et par ganger underveis. Ved stål må man være mer obs. Anbefaler ikke tykkere stål en 1-1.5mm ved M2, 1.5-2 ved M2.5, 3mm ved M3. Skal man gjenge i tykkere stål anbefales å bruke noe større diameter på borr, som angitt i parantes over. Disse borr-dimensjonene kan skaffes hos industri-verktøybutikker. Rimlige borr på f.eks ebay er ikke så høy kvalitet, borrer ofte ikke så bra, anbefaler heller handle bra kvalitet borr lokalt for borring i metall. Disse større borrene kan med fordel også benyttes ved messing. 

Omtaler

No customer comments for the moment.

Skriv en omtale

M2 gjengetapp

M2 gjengetapp

M2, standard gjenger

Skriv en omtale

Tilbehør

Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:

2 other products in the same category: